16. luukku: tarina koirien joulunavauksesta

Täällä Joensuussakin on tapana juhlistaa koirien kesken joulunavausta. Tänä vuonna päätin panostaa itse määrään laadun sijaan, ja osallistuin kahden oman koiran ja yhden lainalassien voimin.

Paikallinen koiratarvikeliike Sohvin Valinta järjestää vuosittain yhdessä Joensuun eläinsuojeluyhdistyksen kanssa joulukulkueen, jota johtaa itse joulupukki. Jokaista kulkueeseen osallistunutta koiraa kohden sponsori lahjoittaa kilon koiranruokaa paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle, joten kyllä kelpasi mennä! Tapahtuma on joka vuosi todella suosittu, ja tänäkin vuonna siihen osallistui yhteenä 110 koiraa. Tämä tiesi 110 kiloa koiranruokaa parempiin suihin. Jokainen osallistuja sai pienen muistamisen, omistaja suklaakonvehdin ja piparin sekä koiruudet puruluun ja sponsoroivan tahon mainoslippulappusia. Eipä sinne ainakaan itse tullut materian takia mentyä, mutta oli tottakai iloinen yllätys!

Mukana joulukävelyllä oli minun omat koirat nahkacolliet Darwin ja Mysi. Lainalassien virkaa toimitti Metka, päälle kymppivee nuori veteraani. Oli kyllä ihan sairaan siistiä kävellä kolmen hienosti käyttäytyvän koiran kanssa, kun ympärillä oli tempovia ja haukkuvia ja ulisevia koiria jokaiseen kokoluokkaan ja karvanpituuteen. Mun Pomppanahkajengi oli hienoin!Me halutaan toivottaa kaikille ihanaa joulunodotusta. <3 Muistakaa kertoa teidän läheisille, että välitätte!

- Josefina

Kommentit