Neljäs luukku

Joululahjavinkkejä vähän kaikille

Jos joululahjahankinnat ovat vielä vaiheessa, nyt on vielä hyvin aikaa tonttuilla ennen suurta H-hetkeä. Allekirjoittanut on paatunut antijouluilija ja aina aivan liian myöhässä lahjojen suhteen, mutta tänä vuonna olen sentään ajatuksen tasolla valmistautunut jouluun! Poimi siis alta vinkkejä tai inspiraatiota omiin myöhäisiin hankintoihin.

Linkit eivät sisällä trackereitä, eikä niistä tule kaupallista hyötyä kenellekään. :)

E-kirjojen lukulaite (n. 90 e)

Paljon lukevan ja etenkin kirjoja ostavan ihmisen ykköslaite. Oikealla lukulaitteella lukeminen on huomattavasti miellyttävämpää kuin puhelimella tai tabletilla, sillä lukulaitteen näyttö on ns. e-paperia. Silmät eivät väsy sillä lukiessa! Meiltä löytyy Letto Frontlight, joka on itse asiassa edullisimpia Suomesta saatavia laitteita. Hyvä väline myös opiskelijalle, jonka oppimateriaalit ovat pääasiassa PDF:inä tai muuten ruudulta luettavia!

Idiootit ympärilläni (n. 20 e)

Turrilan hengen mukaisesti tämä on pakko laittaa listalle. :D Kirjaa on kehuttu eri medioissa ja myyty hillittömästi, puhumattakaan kirjastojen varausjonoista. Ehdottomasti myös omalla lukulistallani, kunhan joskus pääsen sen kirjaston jonon ykköseksi. Ilmisen humoristisesti kirjoitettu teos, jonka avulla omakin elämä voinee helpottua.

Äänikirjat (n. 5-20 e)

Äänikirjat. 💗 Itse olen ainakin aivan hurahtanut näihin, niin rentouttavaa! Yksittäisiä kirjoja voi hankkia nettikaupoista, tai voi ostaa lahjan saajalle jakson jostakin streamauspalvelusta, esim. BookBeatilta tai Storytelilta. Storytelilla on itse asiassa samassa äänikirjat ja e-kirjat!

Valaistu peili (n. 15-50 e)

Jokaisen meikkaavan tai edes kulmia nyppivän ykkösvaruste. Käsi ylös, jos olet joskus tuskaillut huonon valon tai oman näkösi kanssa, kun on pitänyt tehdä naamalle jotain? Niinpä... Valaistuja peilejä on monia erilaisia: pieniä, paristokäyttöisiä, ladattavia ja omalla sähköjohdolla. Hintahaarukka on laaja, joten tämä menee pienempäänkin budjettiin. :)

Ihonhoitotuotteet

Lahjojen klassikko, joka harvoin jää käyttämättä: lahjapakkaukset. Erilaisia pakkauksia löytyy melkein jokaiselta kaupalta, kuten Tokmannilta, The Body Shopilta ja Sokokselta. Ihonhoidosta on melko helppo löytää sopiva lahja melkein kenelle tahansa, sillä kukapa ei kävisi edes suihkussa! Mitä läheisempi lahjan saaja on, sitä helpompi on löytää hänelle mieluisat tuotteet.

Aktiivisuusranneke (30 e -->)

Nykyään ei voi olla hip ja cool ilman aktiivisuusranneketta. Omassa rannekkeessani on sykemittaus, unen määrän ja laadun tunnistus, askelmittari ja löydä puhelin -toiminto. Lisäksi puhelimeen ladattava lisäsovellus tuo vähän lisää rannekkeen käyttöön. Bongasin vahingossa edullisen rannekeen, jossa on näiden mainittujen lisäksi myös kameran suljin -toiminto! Tässä siis matalan kynnyksen laite, jolla voi tutustua rannekkeiden ihmeelliseen maailmaan. Lisää rannekkeita mm. Gigantissa ja Verkkokauppa.comissa.

Elämyslahja

Lahja ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Ei hätää, nykyään on helppo antaa elämyslahjakortti, joista löytyy valinnanvaraa vaikka kenelle. Miten olisi vaikkapa puiden latvoissa killumista, rentouttavaa kelluntaa omassa kammiossa tai karting-ajelu?

Oma maustesekoitus

Paljon kokkaava ihminen osaa varmasti arvostaa laadukkaita mausteita. Jos olet huomannut, että joku käyttää usein samoja mausteita samoina määrinä, mikset tekisi hänen lempiseostaan suoraan valmiiseen purkkiin? Oma äitini on tykästynyt espanjalaiseen mojo-seokseen, joka sisältää yksinkertaisuudessaan punaista pippuria, valkosipulia ja kuminaa. Muistele myös, onko joku kehunut sinun maustamaasi ruokaa ja tee hänelle sinun näköisesi seos valmiiksi purkkiin! Kaunis etiketti kruunaa tämän lahjan!

Tsemppiä tasapuolisesti kaikille jouluvalmisteluihin!
~ Timberwolf

Kommentit