Toinen luukku!

Joulukuun toinen päivä, ihanaa!

Olen itse innokas jouluihminen ja touhuan pieniä joulujuttuja pitkin syksyä. Turrichattiläiset ovatkin saaneet kestää innostustani jo jonkin aikaa. Meillä alkavat paketit olla jo kasassa, joulukortit on tilattu, koristelut alkaneet ja sesongin syötäviä maisteltu.

Mutta jos et ole ihan vielä päässyt joulun tunnelmointiin mukaan, niin ei hätää! Alta löydät tietopläjäyksen tulevan joulun tärkeimmistä päivistä, trendeistä ja vinkkejä joulutaajuudelle virittäytymiseen.

Joulukuun täkeitä päivämääriä 

5.12. Veronpalautukset maksetaan
6.12. Itsenäisyyspäivä

8-10.12. Joka koirafanin suosikkiviikonloppu - Koiramessut messukeskuksessa!
12.12. Joulumerkeillä varustetut kortit on viimeistään postitettava
20.12. 1lk merkillä varistetut kotimaan kortit on viimeistään postitettava
24.12. Jouluaatto

Muistathan tarkistaa myös kauppojen ja joukkoliikenteen poikkeusaikataulut niin joulu sujuu sutjakasti. :)

Joulun 2017 trendit

Tämän joulun trendikkäin asia / koriste on ehdottomasti tonttuovi. Tonttuovi on pieni minisisäänkäynti, josta joulutontut pääsevät kulkemaan kotiisi. Oven voi askarrella itse tai tilata - valmiita vaihtoehtoja löytyy netistä yllin kyllin! Kurkkaa ideat oman ovesi askarteluun Ylen tonttuovi -artikkelista.Joulun herkuista nosteessa ovat vihreät kuulat. Syksyllä Fazer toi markkinoille vihreiden kuulien marmeladilla täytetyt Jaffakeksit. Trendikkäin yhdistää kuitenkin kuulat joulutorttuihin ja laittaa puolikkaan kuulan tortun keskelle luumuhillon sijaan. Joulusuklaat ovat jo ilmestyneet kauppoihin. Perinteisten suklaiden rinnalle on tuotu jouluisia karkkeja myös pussissa levyjen sijaan. Maista esimerkiksi Dumle gingerbread! Suolaisen puolen ohjeissa pintansa pitävät muutaman viimejoulun tapaan bataatti ja kurpitsa, joista syntyy esimerkiksi maistuvat laatikot perinteisten rinnalle.

Suomi 100 näkyy myös joulun koristelussa. Hopea ja tumman sininen sopivat hyvin myös jouluun! Kasveista trendikkäin tänä jouluna vaikuttaisi olevan eukalyptus, minkä oksat yhdistetään niin kransseihin, kattaukseen kuin joulukimppuihinkin.

Virittäydy joulufiilikseen

Askartelun, leipomisen ja koristelun ohella joulun tunnelmaan pääsee tietysti joulumusiikkia kuuntelemalla. Jouluradio on soittanut musiikkia jo useamman viikon ajan. Kurkkaa oman alueesi taajuus kätevästi tästä taulukosta. Omia jouluradioita löytyy lisäksi netin kautta kuunneltavaksi mm. seuraavanlaisia: Novan jouluradio, Iskelmän jouluradio, RnB Christmas, lasten jouluradio ja englanninkielistä soittava Happy Holidays.
Ihanaa joulunodotusta,
Hubble aputonttuineen (Dahlia, Dweia ja Dori)

Kommentit

  1. Ihanat kuvat! <3 On varmaan pakko kokeilla noita torttuja vihreillä kuulilla, kun kuulostaa niin hämmentävältä yhdstelmältä. :D Ainakin ne uudet Jaffa-keksit on tosi hyviä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti